Benodigdheden:
1 Mengkom
Cling film
Bakpapier
Ingrediënten:
150 gram Havermout
160 gram Bloem
40 gram Boekweitmeel
175 gram lichtbruine Basterdsuiker
125 gram Boter
1 mespunt Zout
1 eetlepel volle Melk
1 Ei
Werkwijze:
Smelt als eerste de boter in de magnetron of op een laag vuurtje. Laat het niet koken of bruinen. Het gaat er alleen om dat het makkelijk door het deeg mengt. Werk het meel en de suiker boven de mengkom door een zeef zodat je geen klontjes hebt. Met de havermout zelf hoeft dat natuurlijk niet. Meng vervolgens eerst de droge ingrediënten door elkaar voordat je de boter, het ei en de melk toevoegt. Wanneer je alle onderdelen in de mengkom hebt gedaan bewerk je het met de hand tot een mooi deeg. Maak van dit deeg vervolgens 1 of 2 rollen van zo'n 4 centimeter dik, doe er wat cling film om en leg het een half uurtje in de koeler. Verwarm 10 minuten voor je ze weer uit de koeling haalt de oven voor op 175 graden. Hou de bakplaat uit de oven en leg er alvast een stuk bakpapier op zodat je in één keer door kan.
Nadat je de rollen deeg uit de koeler hebt gehaald snij je er met een scherp mes één centimeter dikke plakjes van. Leg ze vervolgens op de bakplaat. Hou ze wel een stukje van elkaar, want ze kunnen uit lopen. Bak ze daarna in het midden van de oven in 30 á 35 minuten bruin en knapperig. Laat ze daarna afkoelen op een rooster, Wanneer ze koel zijn kunnen ze worden opgeborgen in de koekjesschaal. Of je moet ze meteen willen opeten natuurlijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten