vrijdag 29 maart 2013

Bieslook Mayonaise Dip



Mayonaise is eenvoudig zelf te maken, het enige dat je nodig hebt zijn wat eieren, een beetje mosterd en zonnebloem olie. Ik gebruik nooit olijfolie voor mijn mayonaise omdat het anders een te zwaar geheel wordt. Qua mosterd heb je een vrije keuze. Elke mosterd smaakt anders en zo kan je eindeloos variƫren met de smaak van de mayonaise. Voor dit receptje gebruik ik eenvoudige milde tafelmosterd

Wat heb je nodig:

2   Eierdooiers
1   schepje Mosterd (ongeveer een zelfde hoeveelheid als 1 eierdooier)
1/2 theelepel 4 seizoenen Peper

Zonnebloemolie
verse Bieslook  

Werkwijze:

Scheidt de dooiers van het eiwit. Het eiwit kan je gekoeld bewaren in een diepvrieszak met sluitstrip, het blijft dan nog zeker een week goed en is te gebruiken voor enkele andere recepten die ik hier nog zal posten. Doe de dooiers samen met de mosterd in een mengkommetje. Werk het even door elkaar met de garde. Je kan met de hand kloppen of een machine gebruiken. Dat maakt niet veel uit.  Als dit is gebeurd ga je al kloppend beetje bij beetje de zonnebloemolie toevoegen. Giet er niet ineens te veel olie bij. Werk elke scheut eerst goed door tot dat je geen olie meer ziet. Daarna kan je weer wat toevoegen. Je zal zien dat de mayonaise snel dikker wordt. Wanneer je de dikte hebt bereikt die je graag wilt stop je met het toevoegen van olie. De basis mayonaise is nu klaar. 

Voeg naar smaak wat van de 4 seizoenen peper toe. Daarna kan je de bieslook fijnsnijden en door de mayonaise werken. Als dit is gebeurd, en de smaak is naar je zin, dan is de dip klaar. Het resultaat zal er ongeveer zoals in het kommetje op de foto hier naast uit zien.

Vanzelfsprekend kan je de peper ook weglaten en/of de bieslook vervangen voor een ander kruid. Dat is aan je zelf. Speel voor de originaliteit lekker met je receptjes en blijf altijd proeven.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten